3009  POP CORN  
Food category: 8003 - cereal flakes, pop corns, bran (also in tablets), popped
Food ComponentsValueSourceCodeClassNotes
Contained in 100 g / unit
PROXIMATES
Edible part, %10002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Energy, recalculated, kJ162886
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
Energy, Rec with fibre, kJ164686
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
Energy, recalculated, kcal38386
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
Energy, Rec with fibre, kcal38886
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
Total protein, g12,702
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
   Animal protein, g0,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
   Vegetable protein, g12,702
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Total fat, g5,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
   Animal fat, g0,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
   Vegetable fat, g5,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Cholesterol, mg029
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Available carbohydrates (MSE), g76,702
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
   Starch (MSE), g75,107
Holland B, Unwin ID, Buss DH (1988). Cereal and cereal products. The third supplement to McCance & Widdowson's The Composition of Foods (4th edition). Royal Society of Chemistry. Ministry of Agricolture, Fishering and Foods.
20
   Soluble carbohydrates (MSE), g1,607
Holland B, Unwin ID, Buss DH (1988). Cereal and cereal products. The third supplement to McCance & Widdowson's The Composition of Foods (4th edition). Royal Society of Chemistry. Ministry of Agricolture, Fishering and Foods.
20per GS e amido RIPR su ALIMENTO SIMILE Popcorn, plain GD=48.6g, GS=1g, amido=47.6g
Dietary total fibre, g2,202
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Alcohol, g0,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Water, g4,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
MINERALS and TRACES ELEMENTS
Iron, mg2,702
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Calcium, mg1102
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Sodium, mg429
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806per i nutrienti 29/19806 ALIMENTO SIMILE Snacks, popcorn air-popped, white, acqua=4.1g, lip=4.2g Il popocorn salato puo' contenere un quantitativo di Na pari che va da 362 a 1509mg/100g (29/19035)
Potassium, mg30129
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Phosphorus, mg28102
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Zinc, mg3,4029
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
WATER SOLUBLE VITAMINS
Vitamin B1, Thiamin, mg0,2029
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Vitamin B2, Riboflavin, mg0,1202
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Vitamin C, mg029
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Niacin, mg2,2002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
3009
Vitamin B6, mg0,2529
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Total folate, µg2329
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
FAT SOLUBLE VITAMINS
Retinol equivalent
   Retinol eq. (RE), µg329
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806Altro dato: popocorn, yellow, 29/19034: stessi nutrienti eccetto RE e vit E RE=20mcg
   Retinol, µg029
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
   ß-carotene eq., µg1829
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806CALC
Vitamin E (ATE), mg0,1229
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19834ALIMENTO SIMILE Snacks, popcorn air-popped, yellow acqua=4.1g, lip=4.2g
Vitamin D, µg0,0029
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
FATTY ACIDS
Saturated fatty acids, g0,6829
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806RIPR lip=4.2g saturi=0.57g 18:1=1.1g mono=1.1g 18:2=1.84g 18:3=0.06g altri PUFA=0 PUFA=1.9g
Monounsaturated fatty acids, g1,3129
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Oleic acid, g1,3129
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Polyunsaturated fatty acids, g2,2629
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Linoleic acid, g2,1929
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Linolenic acid, g0,0729
Cutrufelli R & Pehrsson PR (1992). Composition of foods: snacks and sweets. USDA Handbook No. 8-19.*
19806
Other polyunsaturated fatty acids, g0,0086
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component