502  PEANUTS, roasted  
Food Note: In commercio si trovano arachidi con differenti gradi di tostatura, che può essere più o meno forte. Possono essere tostate con o senza olio
Food category: 4003 - dried fruit and seeds
Food ComponentsValueSourceCodeClassNotes
Contained in 100 g / unit
PROXIMATES
Edible part, %6502
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Energy, recalculated, kJ247986
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
Energy, Rec with fibre, kJ256686
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
Energy, recalculated, kcal59886
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
Energy, Rec with fibre, kcal62086
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
Total protein, g29,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
   Animal protein, g0,0LZ
Logical Zero
   Vegetable protein, g29,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Total fat, g50,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
   Animal fat, g0,0LZ
Logical Zero
   Vegetable fat, g50,002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Cholesterol, mg0LZ
Logical Zero
Available carbohydrates (MSE), g8,502
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
   Starch (MSE), g5,486
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
4B
Calculation based on a factor/value from a food with the same characteristics (i.e. same food) for: available carbohydrates from the USDA tables (i.e. total carbohydrates minus fibre), pure protein, recalculation of starch from INRAN 1997 and 2000 tables, recalculation of beta-carotene eq, retinol or retinol equivalent from USDA, recalculation of alfa-tocopherol eq from single tocopherols and tocotrienols
in tabella espressi come polisaccaridi 4.9g
   Soluble carbohydrates (MSE), g3,102
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Dietary total fibre, g10,902
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Alcohol, g0,0LZ
Logical Zero
Water, g2,302
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
MINERALS and TRACES ELEMENTS
Iron, mg3,502
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Calcium, mg6402
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Sodium, mg602
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Potassium, mg68002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Phosphorus, mg28302
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Zinc, mg3,50AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Magnesium, mg175AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Cupper, mg1,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Selenium, µg3,0BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10196
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
Chloride, mg7BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10182
Similar food, unchanged values
"Peanuts, plain" WATER 6.3g, PROT 25.6g, FAT 46.1g, CHO 12.5g, SUGAR 6.2g, STARCH 6.3g
Iodine, µg19BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10196
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
Manganese, mg2,20BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10196
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
Sulphur, mg380L
Holland B, Unwin ID, Buss DH (1992). Fruits and Nuts. The first supplement to McCance and Widdowson's The Composition of Foods (5th edition). Royal Society of Chemistry and Ministry of Agricolture, Fisheries and Foods.
8336
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
WATER SOLUBLE VITAMINS
Vitamin B1, Thiamin, mg0,1602
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Vitamin B2, Riboflavin, mg0,0802
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Vitamin C, mg002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Niacin, mg14,0002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Vitamin B6, mg0,54L
Holland B, Unwin ID, Buss DH (1992). Fruits and Nuts. The first supplement to McCance and Widdowson's The Composition of Foods (5th edition). Royal Society of Chemistry and Ministry of Agricolture, Fisheries and Foods.
8336
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
Total folate, µg44BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10196
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
Pantotenic acid, mg1,59BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10196
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
Biotin, µg130,0BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10196
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
Vitamin B12, µg0,0LZ
Logical Zero
FAT SOLUBLE VITAMINS
Retinol equivalent
   Retinol eq. (RE), µg002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
   Retinol, µg0LZ
Logical Zero
   ß-carotene eq., µg002
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
5023B
Calculation based on a reference profile, from a food that is exactly the same for: specific fatty acids, specific soluble carbohydrates, specific amino acids, beta-carotene and retinol, protein and fat of animal/vegetable origin, proportion of soluble carbohydrates/starch
Vitamin E (ATE), mg1,11L
Holland B, Unwin ID, Buss DH (1992). Fruits and Nuts. The first supplement to McCance and Widdowson's The Composition of Foods (5th edition). Royal Society of Chemistry and Ministry of Agricolture, Fisheries and Foods.
8336
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
Vitamin D, µg0,00LZ
Logical Zero
Vitamin K, µg0,31BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10196
Original value unchanged
"Peanuts, dry roasted" WATER 1.8g, PROT 25.6g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g
FATTY ACIDS
Saturated fatty acids, g7,1302
Carnovale E & Miuccio F (1989). Tabelle di composizione degli alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
502
Sum of butyric, caproic, caprylic and capric acid, g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Lauric acid, g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Myristic acid, g0,23AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Palmitic acid, g5,06AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Stearic acid, g1,28AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Arachidic acid, g0,56AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Behenic acid, g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Monounsaturated fatty acids, g23,05AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Myristoleic acid, g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Palmitoleic acid, g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Oleic acid, g22,53AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Eicosenic acid, g0,52AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Erucic acid, g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Polyunsaturated fatty acids, g14,19AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Linoleic acid, g13,74AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Linolenic acid, g0,45AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Arachidonic acid , g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Eicosapentaenoic acid (EPA), g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Decosahexaenoic acid (DHA), g0,00AO
Carnovale E & Marletta L (2000) Tabelle di Composizione degli Alimenti, Aggiornamento 2000. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma. Ed. Edra.
008500
Other polyunsaturated fatty acids, g0,0086
Componente alimentare ricalcolato/Recalculated food component
AMINO ACIDS
Tryptophan, mg318AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500RIPR, prot. orig.29,trypto318, threon884, isoleu1086, leucine2092, lysine1150, methion334, cystine390, phenilal1598, tyrosine1349, valine1404, arginine3680, histidine772, alanine1263, aspart ac3736, glutam ac5967, glycine1856, proline1478, serine1428
Threonine, mg884AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Isoleucine, mg1086AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Leucine, mg2092AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Lysine, mg1150AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Methionine, mg334AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Cystine, mg390AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Phenilalanine, mg1598AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Tyrosine, mg1349AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Valine, mg1404AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Arginine, mg3680AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Histidine, mg772AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Alanine, mg1263AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Aspartic acid, mg3736AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Glutamic acid, mg5967AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Glycine, mg1856AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Proline, mg1478AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
Serine, mg1428AA
Carnovale E & Marletta L (1997). Tabelle di Composizione degli Alimenti. Istituto Nazionale della Nutrizione, Roma.
008500
SUGARS
Glucose, g0,0BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10193B
Calculation based on a reference profile, from a food that is exactly the same for: specific fatty acids, specific soluble carbohydrates, specific amino acids, beta-carotene and retinol, protein and fat of animal/vegetable origin, proportion of soluble carbohydrates/starch
Peanuts, Dry Roasted WATER 1.8g, PROT 25.5g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g, GLUS 0g
Fructose, g0,0BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10193B
Calculation based on a reference profile, from a food that is exactly the same for: specific fatty acids, specific soluble carbohydrates, specific amino acids, beta-carotene and retinol, protein and fat of animal/vegetable origin, proportion of soluble carbohydrates/starch
Peanuts, Dry Roasted WATER 1.8g, PROT 25.5g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g, FRUS 0g
Galactose, g0,0LZ
Logical Zero
Saccarose (MSE), g3,1BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10193B
Calculation based on a reference profile, from a food that is exactly the same for: specific fatty acids, specific soluble carbohydrates, specific amino acids, beta-carotene and retinol, protein and fat of animal/vegetable origin, proportion of soluble carbohydrates/starch
Peanuts, Dry Roasted WATER 1.8g, PROT 25.5g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g, SUCS 3.8g
Maltose (MSE), g0,0BF
Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson's The Composition of Foods, Sixth Summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry.
10193B
Calculation based on a reference profile, from a food that is exactly the same for: specific fatty acids, specific soluble carbohydrates, specific amino acids, beta-carotene and retinol, protein and fat of animal/vegetable origin, proportion of soluble carbohydrates/starch
Peanuts, Dry Roasted WATER 1.8g, PROT 25.5g, FAT 49.8g, CHO 10.3g, SUGAR 3.8g, STARCH 6.5g, MALS 0g
Lactose (MSE), g0,0LZ
Logical Zero